Продукти: (за 4 порции)
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1/2к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 20 г мая
• 1 с.л. стрита чубрица
• 2 жълтъка
• 1 1/2к.ч. кисело мляко
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, слагаме го в тенджера и го заливаме с 4 ч.ч. кипяща подсолена вода.
Прибавяме морковите, настъргани на ренде и задушени в маслото и малко вода. Прибавяме също така задушения ориз и маята размита в малко вода. Варим супата, докато изчезне пяната.
Преди да отстраним от огъня, застройваме с жълтъците, които сме разбили заедно с киселото мляко. Поръсваме готовата супа със стритата чубрица и черен пипер на вкус.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...