Кулинарни рецепти » Агнешко с пресен чесън

 Агнешко с пресен чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г агнешко месо
• 3 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• 2 връзки пресен чесън
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на парчета, заливаме с вода, колкото да го покрие и слагаме на огъня. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, черен пипер, чубрица и сол на вкус. Варим на тих огън, докато месото омекне.

Запържваме брашното в разтопеното масло, разреждаме с малко гореща вода и изсипваме запръжката при месото. Разбъркваме ястието, оставяме да поври още няколко минути и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало