Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо
• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парчета. В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото, слагаме месото, посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме месото 35 мин.
Почистваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в тиган с олио и ги изсипваме при месото. Прибавяме разтвор от 1 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. гореща вода. Поръсваме с брашното и посоляваме. Затваряме отново тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска намаляме огъня, и задушаваме 20 мин.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...