Продукти:
• 300 г шунка
• 2 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. оцет
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки филийки, които запържваме в много горещо олио. Изваждаме ги и ги оставяме на топло.
В същата мазнина запържваме брашното и го разреждаме с виното и бульона. Варим 3-4 мин и подправяме с половината от счукания чесън, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
Прибавяме шунката и варим десетина минути. Отделно кипваме оцета с останалия счукан чесън и го сипваме при шунката. После отстраняваме от огъня и поръсваме със смес от разтопеното масло и сметаната.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...