Кулинарни рецепти » Шунка с пикантен сос

 Шунка с пикантен сос

Продукти:

• 300 г шунка
• 2 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. оцет
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шунката на тънки филийки, които запържваме в много горещо олио. Изваждаме ги и ги оставяме на топло.

В същата мазнина запържваме брашното и го разреждаме с виното и бульона. Варим 3-4 мин и подправяме с половината от счукания чесън, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Прибавяме шунката и варим десетина минути. Отделно кипваме оцета с останалия счукан чесън и го сипваме при шунката. После отстраняваме от огъня и поръсваме със смес от разтопеното масло и сметаната.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало