Кулинарни рецепти » Каша от кайма

 Каша от кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• чубрица, черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В загрятото олио пържим до порозовяване нарязания на ситно лук. Прибавяме каймата и я запържваме леко. Наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме на умерен огън, докато каймата побелее. Тогава поръсваме с предварително препеченото брашно.

Наливаме 2 ч.ч. студена вода, разбъркваме, слагаме чубрицата, черния пипер, посоляваме и варим на тих огън, докато кашата се сгъсти. От време на време разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало