Продукти:
• 500 г свинско месо
• 500 г сварен бял боб
• 300 г сварен черен боб
• 3 скилидки чесън
• джинджифил
• 1 с. л. стопено масло
• 200 мл бульон
• 1 ч. л. кимион
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 2 ч. л. къри
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Прибавяме нарязания чесън, джинджифила и кърито и задушаваме още малко.
Наливаме бульона. Поръсваме с останалите подправки и задушаваме още 10 минути. Добавяме двата вида сварен боб и варим още 10-15 минути.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...