Продукти:
• 600 г кайма
• 2 глави лук
• 100 г масло
• 30 мл олио
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 2 люти чушлета
• 2-3 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно със ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, яйцата, черен пипер и сол на вкус.Оформяме от сместа малки кюфтенца, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме олиото и маслото и запържваме брашното. Щом стане златисто, наливаме доматеното пюре, размито в топла вода, и разбъркваме.
Прибавяме изпържените кюфтенца и почистените от семето люти чушлета. Варим ястието десетина минути.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...