Продукти:
• 1 кг говеждо филе
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 зрънце карамфил
• 1 скилидка чесън
• 2 бучки захар
• 1-2 с.л. масло или маргарин
• 1-2 с.л. брашно
• 1 парче хрян
• сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото заливаме с гореща вода и добавяме корените, дафиновия лист, чесъна, захарта и солта. Слагаме на огъня да заври, намаляваме котлона и няколко пъти отпенваме.
Когато месото е наполовина готово, прибавяме разрязания на 4 лук, който леко сме зачервили в тигана – така бульонът ще стане по-тъмен и по-силен.
Приготвяме сос от хряна като разтопяваме на огъня маслото, запържваме в него брашното, прибавяме малко бульон и по желание сметана. Смесваме с настъргания хрян.
Готовото месо нарязваме на порции и поднасяме с варени картофи и соса от хрян. Остатъка от бульона сервираме като първо ястие.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...