Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свинско месо
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. червен пипер
• 3 с.л. свинска мас
• 1 ч.ч. зелев сок
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, а зелката нарязваме на ивички. Нареждаме в тенджерата един ред месо и го поръсваме със сол и червен пипер на вкус.
Върху месото нареждаме зеле, върху зелето – отново месо и т.н. като най-отгоре завършваме със зеле. Поръсваме с червен пипер и заливаме с разтопената свинска мас.
Покриваме с 2-3 цели зелеви листа и наливаме зелевия сок и още толкова вода /течността трябва да покрива продуктите/.
Похлупваме и варим на умерен огън, докато месото и зелето омекнат.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...