Продукти:
• 1 кг коприва
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 200 г сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме копривата в подсолена вода, отцеждаме я и нарязваме много дребно.
Запържваме леко брашното в половината масло, разреждаме с прясното мляко и, ако е необходимо, и част от водата, в която сме варили копривата.
След няколко минути добавяме и копривата, останалото масло и натрошеното сирене. Разбъркваме 2-3 пъти и сваляме от огъня.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...