Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свински пържоли
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме ги с черния пипер и ги изпържваме от двете страни в силно загрята мазнина.
Прехвърляме ги в тавичка, а в мазнината последователно задушаваме и прехвърляме в тавичката ситно нарязания лук, нарязаните на малки кубчета моркови и целина и ситно скълцания чесън.
Наливаме виното и върху всяка пържола слагаме резенчета от доматите и лимона. Печем само 15 мин в силна фурна и поднасяме пържолите топли.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...