Кулинарни рецепти » Сирене по неврокопски

 Сирене по неврокопски

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 люти чушки

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сиренето и го слагаме в пръстен съд. Покриваме го с нарязаните на кръгчета люти чушки и домати, слагаме и парченца от маслото и задушаваме 10 мин на умерен огън.

Заливаме с разбитите с водата яйца, захлупваме ястието и го запичаме във фурна. След като извадим, поръсваме с червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало