Кулинарни рецепти » Картофена пита

 Картофена пита

Продукти:

• 500 г картофи
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Разтопяваме 50 г масло и изсипваме в него настърганите картофи, като ги натискаме отгоре по цялата повърхност, за да улегнат и се подравнят. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме с капак и задушаваме на слаб огън. По време на задушаването прибавяме парченца от маслото.

Когато долната част на картофената смес започне да се пържи, растърсваме леко тигана, за да се отлепи питката от дъното и я обръщаме в широка чиния. Добавяме в тигана останалото масло и отново слагаме питката, но от обратната страна. Оставяме я още 15 мин на огъня без да захлупваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало