Продукти:
• 90 г овесени ядки
• 50 г брашно
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 жълтък
• 2 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 1 щипка бакпулвер
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесваме овесените ядки, брашното, сиренето, солта и бакпулвера. Добавяме маслото, размекнато до стайна температура, и размачкваме всички продукти. След това бавно изливаме млякото и замесваме тесто, което разточваме на тънка кора.
С малка формичка изрязваме кръгове, а след това разрязваме кръговете на четвъртинки. Нареждаме курабийките в намаслена тавичка, намазваме ги с жълтъка и ги печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат златистожълти.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...