Кулинарни рецепти » Пълнени картофи с рибна кайма

 Пълнени картофи с рибна кайма

Продукти:

• 2 кг мерлуза или океанска скумрия
• 1 кг картофи
• 1 непълна ч. ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 5 с. л. брашно
• 2-3 с.л. доматен сок
• 1 с. л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме добре измитата риба и я смиламе в машинката за месо. Към каймата прибавяме последователно ситно нарязания и задушен лук, брашното, разбитите яйца, червения пипер, наситнения магданоз и доматения сок. Посоляваме и объркваме добре.

Обелените картофи издълбаваме с чаена лъжичка и изпържваме леко от всички страни в загрятото олио. Изваждаме ги, оставяме да изстинат и пълним със сместа. Нареждаме ги в намаслена тава и поръсваме с едро настърган кашкавал. Печем в сгорещена фурна 15-20 минути.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало