Продукти:
• 2 кг мерлуза или океанска скумрия
• 1 кг картофи
• 1 непълна ч. ч. олио
• 3-4 глави лук
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 5 с. л. брашно
• 2-3 с.л. доматен сок
• 1 с. л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме добре измитата риба и я смиламе в машинката за месо. Към каймата прибавяме последователно ситно нарязания и задушен лук, брашното, разбитите яйца, червения пипер, наситнения магданоз и доматения сок. Посоляваме и объркваме добре.
Обелените картофи издълбаваме с чаена лъжичка и изпържваме леко от всички страни в загрятото олио. Изваждаме ги, оставяме да изстинат и пълним със сместа. Нареждаме ги в намаслена тава и поръсваме с едро настърган кашкавал. Печем в сгорещена фурна 15-20 минути.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...