Продукти:
• 200 г солена риба
• 3-4 с.л. мазнина
• 4-5 домата
• половин връзка копър
• 2-3 стръка девесил
• черен пипер и сол
За тестото:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. олио
• 1 кубче мая за хляб
• 1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с хладка вода и няколко супени лъжици от брашното. Оставяме я на топло, да втаса.
След като се надигне, прибавяме останалото брашно и олиото, прясното мляко и солта. Месим гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина 1,5 см. Разстиламе кората в намаслена тавичка. Запичаме я леко във фурната.
Прибавяме почистената и нарязана на парченца риба, поръсваме със ситно нарязаните копър и девесил, покриваме с нарязаните на кръгчета домати, сипваме мазнината, подправяме с черен пипер и сол на вкус и допичаме в слаба фурна.
Ястието поднасяме топло, нарязано на парчета.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...