Кулинарни рецепти » Пъстърва в доматен сос

 Пъстърва в доматен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 2 пъстърви
• 4 с.л. доматено пюре
• 2-3 дафинови листа
• 10 черни маслини
• 3 кисели краставички
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
• олио за намазване

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибите. Натриваме ги отвътре и отвън с черен пипер и сол и ги слагаме в намаслена тавичка.

Заливаме с доматеното пюре, размито с малко вода. Добавяме дафиновия лист, скилидките чесън, маслините и краставичките, нарязани на кръгчета.

Печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето, доливаме по малко вода, ако е необходимо.

Автор: Анелия Терзиева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало