Кулинарни рецепти » Пъстърва в доматен сос

 Пъстърва в доматен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 2 пъстърви
• 4 с.л. доматено пюре
• 2-3 дафинови листа
• 10 черни маслини
• 3 кисели краставички
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
• олио за намазване

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибите. Натриваме ги отвътре и отвън с черен пипер и сол и ги слагаме в намаслена тавичка.

Заливаме с доматеното пюре, размито с малко вода. Добавяме дафиновия лист, скилидките чесън, маслините и краставичките, нарязани на кръгчета.

Печем в умерено загрята фурна, като по време на печенето, доливаме по малко вода, ако е необходимо.

Автор: Анелия Терзиева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало