Продукти: (за 4 порции)
• 300 г стар фасул
• 150 г пушено месо
• 600 г моркови
• 2 с.л доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1-2 с.л. зехтин
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода.
Отделно в подсолена вода сваряваме нарязаните месо и моркови. Щом поомекнат, прибавяме зехтина заедно с доматеното пюре и брашното, размити с малко вода.
Кипваме още веднъж на огъня и сипваме сварения и отцеден фасул. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...