Кулинарни рецепти » Стар фасул с пушено месо и моркови

 Стар фасул с пушено месо и моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г стар фасул
• 150 г пушено месо
• 600 г моркови
• 2 с.л доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1-2 с.л. зехтин
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода.

Отделно в подсолена вода сваряваме нарязаните месо и моркови. Щом поомекнат, прибавяме зехтина заедно с доматеното пюре и брашното, размити с малко вода.

Кипваме още веднъж на огъня и сипваме сварения и отцеден фасул. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало