Продукти:
• 300 г зрял боб
• 2 с. л. олио
• 2 с. л. счукан сухар
• 3-4 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до пълно омекване. Пасираме го.
Към полученото пюре прибавяме олиото, сухара, добре разбитите яйца, наситнения магданоз, поръсваме с черен пипер и сол. Разбъркваме и изсипваме в тавичка.
Запичаме в умерена фурна. Поднасяме ястието със салата или туршия.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...