Продукти:
• 2 белтъка
• 175 г пудра захар
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ванилия
• на върха на ножа смлян карамфил и канела
• сол
• 50 г натрошен шам-фъстък за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците с лимоновия сок на сняг. Прибавяме захарта, солта и ванилията, като постепенно ги ръсим, слагаме и подправките.
Шприцоваме малки купчинки, поръсваме с шам-фъстъка и печем 30 минути при 150 градуса.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...