Кулинарни рецепти » Гъби по московски

 Гъби по московски

Продукти: (за 5 порции)

• 700 г гъби
• 1 пакетче краве масло
• 4 глави лук
• 10 яйца
• 100 г сметана
• 1 с. л. ситно нарязан магданоз
• 150 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Добре измитите гъби нарязваме на филийки, а почистения лук – на дребно. Задушаваме ги заедно в маслото.

Яйцата смесваме със сметаната, посоляваме, добавяме към гъбите и готвим на умерен огън.

След като ястието е готово, изсипваме в тавичка, поръсваме с настърган кашкавал и леко запичаме. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало