Кулинарни рецепти » Гъби по московски

 Гъби по московски

Продукти: (за 5 порции)

• 700 г гъби
• 1 пакетче краве масло
• 4 глави лук
• 10 яйца
• 100 г сметана
• 1 с. л. ситно нарязан магданоз
• 150 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Добре измитите гъби нарязваме на филийки, а почистения лук – на дребно. Задушаваме ги заедно в маслото.

Яйцата смесваме със сметаната, посоляваме, добавяме към гъбите и готвим на умерен огън.

След като ястието е готово, изсипваме в тавичка, поръсваме с настърган кашкавал и леко запичаме. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало