Продукти:
• 12 чушки
• 3 патладжана
• 1 ч.ч растително масло
• 1/2 ч.ч орехови ядки
• 6 скилидки чесън
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на филийки. Посоляваме и ги оставяме да се отцедят, след което ги изпържваме в мазнината.
Почистваме чушките от капачето и от семките и също ги изпържваме.
Счукаваме чесъна и ореховите ядки, слагаме ги в останалата мазнина и ги заливаме с малко вода. Посоляваме и кипваме на огъня.
С този сос заливаме патладжаните и чушките, които сме наредили в чиния. Украсяваме със стръкче пресен магданоз или поръсваме с малко орехи.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...