Кулинарни рецепти » Руло от кайма и грозде

 Руло от кайма и грозде

Продукти:

• 800 г кайма
• 1 глава лук
• 1 с. л. масло
• 50 г сметана
• 3 яйца
• 2 с. л. кълцан магданоз
• 100 г червено грозде
• 100 г бяло грозде
• 2-3 с. л. брашно
• 2 с. л. зехтин
• 250 мл сухо бяло вино
• 600 г бутер тесто
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме лука на много ситно и го задушаваме в масло. Омесваме го с каймата, сметаната, 2 яйца, магданоза, черния пипер и солта. Загряваме фурната на 200 градуса.

Разстиламе каймата върху фолио на правоъгълник с дебелина 1 см. Смесваме зърната грозде и ги разпределяме върху каймата, навиваме на руло, поръсваме го с брашното и с олиото (зехтина).

Слагаме го в тавичка, поръсваме с черния пипер, наливаме виното и печем около 50 минути. Изваждаме рулото и го оставяме да изстине.

Разточваме бутер тестото във формата на правоъгълник с дебелина 2-3 см и в него завиваме рулото. Разбиваме третото яйце и намазваме отгоре. Печем около 30 мин при 200 градуса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало