Продукти:
• 300 г кайма
• 1 глава лук
• 1 к.ч. галета
• 3 яйца
• 1 бира
• 1 ч.ч. кетчуп
• лимонов сок
• лют сос
• черен пипер, хрян, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с лука, галетата и яйцата. Оформяме малки кюфтенца, изпичаме ги във фурната или ги изпържваме до златисто. Отцеждаме ги от излишната мазнина върху кухненска хартия.
В тиган смесваме останалите продукти и оставяме да врат около 15 минути. Изсипваме кюфтенцата вътре и оставяме ястието на слаб котлон още 30 минути.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...