Кулинарни рецепти » Бяла риба с аспержи

 Бяла риба с аспержи
(Унгария)

Продукти:

• 1 бяла риба, около 1,5 кг
• 500 г аспержи
• 100 г краве масло
• 160 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1/2 к.ч. кисела сметана
• 100 г настърган кашкавал
• 30 г галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме почистената риба в малко количество кипяща подсолена вода и варим 10 минути. Изваждаме я, отстраняваме кожицата, поставяме в огнеупорен съд, а наоколо подреждаме сварените или стерилизирани аспержи, нарязани на парченца.

Приготвяме сос бешамел, като запържваме маслото, сипваме в него млякото, посоляваме и възвираме на огъня. Прибавяме жълтъците, които сме разбили със сметаната сметаната, настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.

Заливаме рибата с приготвения сос, поръсваме с галетата, запържена в малко масло, и печем на умерен огън около 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало