Продукти:
• 500 г гулия
• 200 г зелен грах
• половин връзка магданоз
• 2 с.л. олио
• 3 с.л. краве масло
• чубрица, черен пипер
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Избираме млади гулии, почистваме ги и ги измиваме неколкократно. Нарязваме ги, задушаваме в олио и посоляваме.
В отделен съд задушаваме граха в маслото, добавяме черен пипер и малко захар.
Когато зеленчуците и в двата съда омекнат, ги смесваме и внимателно разбъркваме с дървена лъжица. Посипваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме ястието топло.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....