Кулинарни рецепти » Зеле в крем сос

 Зеле в крем сос
/Китай/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна бяла зелка /само сърцевината/
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. прясно мляко
• 250 г нишесте, разтворено в малко вода
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. бяло вино
• 1 малка глава лук
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелевата сърцевина на ивици с дължина 10 см и ширина 1 см. Заливаме с вода и задушаваме на слаб огън под капак, докато омекне. Оставяме да се отцежда.

Сгорещяваме олиото и запържваме леко ситно нарязания лук. Добавяме виното и бульона, посоляваме и оставяме всичко да заври. Добавяме зелето и веднага намаляме огъня. Оставяме ястието да се задушава, докато зелето поеме аромата на останалите продукти.

Накрая добавяме млякото и разтвореното в малко вода нишесте. Преди да снемем ястието от огъня, напръскваме с малко горещо олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало