Кулинарни рецепти » Десерти » Плодови десерти

Десерти:

Монте Бианко

Продукти: • 1,5 кг кестени • 300 г захар • 1 л мляко • 1/2 к. ч. ром • 500 г сметана Начин на приготвяне: Обелваме кестените от първата кора и ги кипваме няколко минути във вода. Докато са още топли, грижливо обелваме вътрешната кора. Слагаме ги в широка т...

Моркови с мед и орехови ядки

Продукти: (за 4 порции) • 600 г моркови • 100 г орехови ядки • 60 мл лимонов сок • 200 г вишни (пресни или от сладко) • 4 с. л. мед • сол на вкус Начин на приготвяне: Измиваме и обелваме морковите, след което ги настъргваме на средно ренде. Поръсваме ги ...

Настъргана тиква на фурна

Продукти: (за 6 порции) 5-6 ч. ч. настъргана тиква 1 ч. ч. захар сухо мляко 2 яйца 2 с. л. масло 1 ч. л. канела 1 ч. л. бакпулвер 4 с. л. орехови ядки 20-30 зърна десертно грозде Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме сухото мл...

Овесени ядки с ябълки

Продукти: • 4 с.л. овесени ядки • 4 с.л. сладко сухо мляко • 3 сладки ябълки • 150 мл вода • сокът на 1 голям лимон • 120 г орехови ядки • 1 банан Начин на приготвяне: Накисваме овесените ядки за 10 часа в студената вода. После добавяме към тях настърг...

Огнени банани

Продукти: (за 4 порции) • 4 узрели банана • 1 с.л. масло • 1 ч.л. захар • 2 с.л. плодов ликьор • 1 с.л. горещ шоколад /разтопяваме го на водна баня/ Начин на приготвяне: Стопяваме маслото в тиган и съвсем леко задушаваме по 2 мин предварително обелените ба...

Огретен с ябълки

Продукти: • 1 кг ябълки • половин бурканче конфитюр от кайсии • половин пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, почистваме ги от семенната им част и ги нарязваме на едри парчета. Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и разстилам...

Озахарени кайсии

Продукти: • кайсии • захар • бадемови и орехови ядки Начин на приготвяне: Сваряваме сладко от кайсии, без да слагаме лимонена киселина. Изваждаме кайсиите отцеждаме ги от сиропа и ги слагаме в слаба фурна /40°С/ да съхнат при отворена врата на фурната. В...

Ориз със сухи сини сливи

Продукти: • 1 ч.ч. ориз • 1 ч.ч. захар • 2 1/2 ч.ч. сухи сини сливи • 1 ч.ч. вода • 1 ч.ч. прясно мляко Начин на приготвяне: Изчистваме, измиваме и варим до омекване ориза във водата и прясното мляко. Накисваме предварително сухите сливи в гореща вод...

Ошав с карамел

Продукти: • 3 ч.ч. сушени плодове (сини сливи, ябълки, кайсии, круши, смокини и др.) • 1 ч.ч. захар • 1/2 ч.л. канела • 2-3 зърна карамфил • кора от портокал и от лимон Начин на приготвяне: Измиваме добре сушените плодове с хладка вода. Изсипваме ги в съд ...

Панирана диня

Продукти: • 1 диня • 11 с.л. брашно • 7 с.л. царевично нишесте • 2 яйца • олио за пържене • пудра захар Начин на приготвяне: Махаме кората на динята, почистваме я от семките и нарязваме месото й на ромбове. Получените парчета овалваме в брашно. Раз...

Панирана акация

Продукти за 4 порции: • 16 съцветия от бяла акация /жълтата е отровна/ • 2-3 яйца • 3 с.л. брашно • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Измиваме добре акациевите съцветия и ги потапяме последователно в брашно, в разбитото яйце и пак в брашно. ...

Панирани круши

Продукти: • 8 круши • 2 яйца • 3-4 с.л. брашно • мазнина за пържене • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Избираме по-едри круши, обелваме ги, издълбаваме ги и ги сваряваме в подсолена вода. /Когато крушите са меки, не е необходимо да се варят./ ...

Панирани ябълки

Продукти за 4 порции: • 4 големи ябълки • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 яйца • 3 с.л. захар • 1 с.л. разтопено краве масло • 2 ванилии • 1 к.ч. брашно • пудра захар за поръсване • олио за пържене Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, нарязваме ги на кр...

Печена тиква

Продукти: • 1 тиква • 1-2 ч.ч. ориз • 1 ч.ч. захар • 2-3 ч.ч. прясно мляко Начин на приготвяне: Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на тънки филийки. Покриваме дъното на тавичка с филийки от тиквата и поръсваме отгоре със суров ори...

Печени “ягодови” ябълки

Продукти: • 8 ябълки • 120 г конфитюр от диви (може и градински) ягоди • 4 с.л. счукани орехи • 8 ч.л. захар за ябълките • 2 пакетчета ванилия • 4 белтъка • 80 г захар за белтъците Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, разрязваме на половинки и изчис...

Печени дюли

Продукти: • 5 дюли • 1 к.ч. захар • 1 щипка индийско орехче • 1 щипка канела Начин на приготвяне: Нарязваме 4 дюли на по 6 парчета и ги почистваме от семенната част. Веднага овалваме всяко парче в захар. Нареждаме ги в тавичка и ги поръсваме с подправките. ...

Печени круши с мед

Продукти: • 1 кг круши • 1 ч.ч. мед Начин на приготвяне: Разрязваме крушите на половинки, почистваме ги от семената и ги нареждаме в тавичка. Наливаме вода около 1 см и печем 15 мин в силна фурна. Изваждаме ги от фурната и ги заливаме с меда, докато са гор...

Печени праскови

Продукти: • 750 г праскови • 250 мл прясно мляко • 2 яйца • 2 с. л. брашно • 150 г кристална захар • 50 г пудра захар • 1 пакетче ванилена захар • 40 г ситно смлени орехови ядки Начин на приготвяне: Разрязваме прасковите на две и махаме костилките им...

Печени ябълки със сметана

Продукти: • 1,5 кг ябълки • 150 г захар • 150 г сметана • 50 г пудра захар Начин на приготвяне: Издълбаваме ябълките, пълним със захар, редим в тава и запичаме на фурна. Като изстинат, слагаме разбитата с пудрата захар сметана и заливаме със сиропа от печен...

Пияни плодове

Продукти: • 400 г диня • 2 портокала • 1 лимон • 5 кайсии • 1 киви • 1 бутилка червено вино • 1 к.ч. черешов ликьор • 100-150 г захар • 100 мл вода Начин на приготвяне: В тенджера кипваме захарта с водата,нарязания на парченца лимон и единия порток...

Пияни ябълкови топки

Продукти: • 600 г ябълки • 1/2 ч.ч. галета • 1 ч.ч. захар • 4 яйца • 40 г краве масло • кора от лимон За сиропа: • 1 ч.ч. бяло вино • 2 яйца • 1 с.л. лимонов сок • 2 с.л. захар и 1 ч.л. коняк Начин на приготвяне: Разбъркваме жълтъците, м...

Пламтящи круши

Продукти: • 4 круши • 1 пакетче краве масло • половин лимон • 2 с.л. силен ром Начин на приготвяне: Обелваме крушите, нарязваме ги на четвъртинки, почистваме ги от семената и ги намазваме с лимонов сок, за да не почернеят. Запържваме ги в маслото. Кога...

Плодов букет с бисквити

Продукти: • 750 г плодове (праскови, кайсии, сливи, круши) • 250 г сметана • 125 г бисквити • 125 г захар • 50 г коняк (ром) • 50 г ядки (лешникови, орехови, бадемови) • 10 г желатин Начин на приготвяне: Плодовете обелваме и изчистваме от костилките, сл...

Плодов десерт

Продукти: • 1 1/2 к.ч. ориз • 3 ч.ч. прясно мляко • 8 ябълки • 2 жълтъка • 2 ванилии • конфитюр • захар • ванилов сос Начин на приготвяне: Заливаме почистения ориз с 300 мл вода и варим до полусваряване. Прибавяме млякото и захар на вкус и продължава...

назаднапред
Начало