Кулинарни рецепти » Овнешко със зелени домати

 Овнешко със зелени домати

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 1 връзка корени за супа
• 3 глави лук
• 3-4 картофа
• 3-4 зелени домата
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме месото. Слагаме го както е цяло парче в тенджера под налягане и прибавяме 1 глава лук и корените за супа. Наливаме 4-5 ч.ч. вряла вода и посоляваме на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.

Изваждаме месото и го нарязваме на тънки филийки. Нареждаме филийките в огнеупорен съд, поръсваме ги с разтопеното масло и ги покриваме с останалия лук, нарязан на ситно. Захлупваме и задушаваме на слаб огън 15-20 мин.

Прибавяме нарязаните на филийки картофи и домати, посоляваме, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топъл бульон и продължаваме да задушаваме. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало