Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 1 връзка корени за супа
• 3 глави лук
• 3-4 картофа
• 3-4 зелени домата
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме месото. Слагаме го както е цяло парче в тенджера под налягане и прибавяме 1 глава лук и корените за супа. Наливаме 4-5 ч.ч. вряла вода и посоляваме на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.
Изваждаме месото и го нарязваме на тънки филийки. Нареждаме филийките в огнеупорен съд, поръсваме ги с разтопеното масло и ги покриваме с останалия лук, нарязан на ситно. Захлупваме и задушаваме на слаб огън 15-20 мин.
Прибавяме нарязаните на филийки картофи и домати, посоляваме, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топъл бульон и продължаваме да задушаваме. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...