15.05.2021 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия в тенджера
  2120  |   0  
Овнешко с кускус
Продукти: (за 4 порции)

• 600 г овнешко месо
• 250 г кускус
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка корени за супа
• сол

Начин на приготвяне:

На дъното на тенджера под налягане слагаме корените за супа, нарязани на едри парчета. Заливаме с 1,5 ч.ч. вода, поставяме металната решетка и върху нея поставяме почистеното, измито, посолено и нарязано на порции месо. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.

След това отваряме тенджерата, прибавяме кускуса, затваряме я отново и варим 8 мин след като започне да съска. Поднасяме месото със зеленчуковия сос, а наоколо слагаме кускуса и го поливаме с разтопеното масло.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021