Кулинарни рецепти » Телешко, задушено с пресен лук

 Телешко, задушено с пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г телешко месо без кости
• 1 с.л. винен оцет
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. олио
• 5-6 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, измиваме го, подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Заливаме парченцата месо с 1,5 л хладка вода, в която сме сложили винения оцет. Прибавяме ситно нарязания пресен лук и червения пипер, посоляваме на вкус и варим без да захлупваме, докато се изпари водата.

Слагаме олиото и обелените и настъргани на едро ренде домати. Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно. Няколко минути преди да отстраним от огъня прибавяме много ситно нарязаните скилитки чесън. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало