Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешки гърди
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• половин прясна зелка
• 2 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки и го слагаме на огъня, като непрекъснато го разбъркваме с дървена лъжица. Когато месото побелее и водата се изпари, прибавяме маслото и изпържваме месните хапки до зачервяване. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и отстраняваме от огъня.
Нарязваме зелето на тънки ивички, посоляваме го и го задушаваме в захлупен съд с олиото и малко вода. От време на време го разбъркваме и доливаме по малко гореща вода. Когато зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати. Наливаме още малко гореща вода и продължаваме да задушаваме на тих огън.
След десетина минути прибавяме изпърженото месо заедно с мазнината, в която сме го пържили. Задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...