Кулинарни рецепти » Риба по липовански

 Риба по липовански

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г мерлуза или сафрид без глави
• 1 к.ч. олио
• 1 кг червени домати
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• 1 лимон, магданоз
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

В сгорещената мазнина задушаваме до омекване последователно морковите, целината, нарязана на кубчета, ситно нарязания лук, част от доматите и подправките, като от време на време доливаме по малко рибен бульон или гореща вода.

Нарязваме рибата на порции, посоляваме, нареждаме в тавичка и покриваме със задушените зеленчуци. Най-отгоре нареждаме останалите домати и лимона, нарязани на филийки. Поливаме с малко рибен бульон.

Печем на фурна, докато рибата остане на мазнина. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало