Продукти: (за 4 порции)
• 600 г риба треска
• половин глава лук
• 1 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• индийско орехче
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме в олио ситно нарязания лук, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме рибата на малки парченца, слагаме я в по-голяма тенджера, заливаме с лучената смес, прибавяме индийско орехче и 3 с.л. вода. Захлупваме с плътно прилягащ капак и печем в слаба фурна 30 мин.
Разбиваме яйцето с брашното, лимонов сок и 1 с.л. рибен бульон. Поливаме рибата и печем още 10мин.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...