Кулинарни рецепти » Рибено рагу

 Рибено рагу
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г риба треска
• половин глава лук
• 1 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• индийско орехче
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в олио ситно нарязания лук, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме рибата на малки парченца, слагаме я в по-голяма тенджера, заливаме с лучената смес, прибавяме индийско орехче и 3 с.л. вода. Захлупваме с плътно прилягащ капак и печем в слаба фурна 30 мин.

Разбиваме яйцето с брашното, лимонов сок и 1 с.л. рибен бульон. Поливаме рибата и печем още 10мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало