Кулинарни рецепти » Предястия » Предястия с месо и риба

Предястия:

Агнешка главичка с чесън

Продукти: • 1 агнешка главичка • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • 1 ч.л. червен пипер • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим я около 1 час. След като изстине, я обез...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар • 2 ч. л. черен пипер Начин на приготвяне: Накълцваме на ситно месото, ...

Бирено мезенце

Продукти: • 500 г кайма • 250 г бяло пилешко месо • 50 г наденица • 2 яйца • 1 филия сух бял хляб (без кората) • 1 к.ч. настърган кашкавал • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • настъргано индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкост...

Варени раци с жълтъчен крем

Продукти: • 15-16 рака • 1 глава лук • 5 моркова • 1 парче целина • 1 дафинов лист • 2 жълтъка • 1 ч.ч. олио • 50 г солена риба • 5-6 зърна черен пипер • смлян черен пипер • лимонов сок, оцет, сол Начин на приготвяне: В 1 л вода сваряваме рацит...

Грейпфрут със скариди

Продукти: • 2 грейпфрута • 120 г консервирани скариди • 200 г майонеза • 1 домат • 1 с.л. доматено пюре • пудра захар, сол Начин на приготвяне: Разрязваме грепфрутите на две и внимателно изваждаме резенчетата. Поръсваме леко със захар и връщаме изваденат...

Домашен ордьовър

Продукти: • 8 с.л. кьопоолу • 8 с.л. ситно нарязана сурова туршия • 4 твърдо сварени яйца • 2 глави лук • 16 маслини • 4 резенчета сирене • 4 резенчета кашкавал • 8 мънички рибки от консерва /цаца, аншоа или др./ • 4 филийки колбас или шунка Начин на пр...

Домашен суджук

Продукти: • 10 кг говеждо месо • 220 г сол • 5 г селитра • 5 г захар • 30 г кимион • 30 г черен пипер • 30 г червен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-100 г и ги объркваме със солта, селитрата и захарта. Оставяме...

Домашна пастърма

Продукти: • на 1 кг овче или козе месо - 700-800 г сол Начин на приготвяне: Вземаме овче или козе месо и го нарязваме на гладки и плоски парчета с дебелина около 5 см. За да може да проникне дълбоко солта, надупчваме с шило месото през 5-6 см. Натриваме нарязаните...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • черен пипер Начин на приготвяне: Накълцваме на парченца месото и го пор...

Ефектно мезе

Продукти: • 2 зелени и 2 червени чушки • 2-3 млади тънки тиквички • 3 парчета пуешка или пилешка шунка • 6 парчета хамбургски салам • 1 глава лук • 500 г домати • 1 скилидка чесън • 2 с.л. зехтин • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. краве масло • 125 мл зелен...

Изискано предястие

Продукти: • 600 г шунка, нарязана на филийки с дебелина 1,5 см • 50 г краве масло • 1 к.ч. кленов сироп • 60 г дижонска горчица • 200 г захар • 70 г горчица на прах • 25 г нишесте • 6 яйца • 250 мл ябълков оцет • сол Начин на приготвяне: Затопл...

Калмари с майонеза

Продукти: (за 4 порции) • 4 сварени калмара • 4 кисели краставички • 2 твърдо сварени яйца • 1 опаковка майонеза • лимонов сок • черен пипер Начин на приготвяне: Калмарите, киселите краставички и яйцата нарязваме на едри кубчета. Заливаме с майонеза и лим...

Кашкавал с пушени гърди

Продукти: • 200 г кашкавал • 100 г пушени гърди • червен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме кашкавала на 4 кубчета, а пушените гърди на 4 ленти. Обвиваме парчетата кашкавал с ленти от пушените гърди, забождаме с клечки за зъби, леко запичаме, поръсваме с чер...

Кренвирши със синьо сирене

Продукти: • 300 г кренвирши • 150 г синьо сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. сметана • 250 г руска салата • 50 г зелени маслини, напълнени с бадемови ядки • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Настъргваме сиренето на ситно и го р...

Лятно предястие

Продукти: • 4 домата • 4 малки краставици • 2 твърдо сварени яйца • 300 г шунка • 30-40 г краве масло • 1 к.ч. сварен ориз • 1 топло пушена риба • 1 майонеза • листа от зелена салата • лимонов сок • няколко листенца целина • черен пипер, сол Начи...

Майонеза с пиле и домати

Продукти: • 4 големи твърди домата • 100 г сварено бяло месо от пиле • 50 г майонеза • 4 кръгчета шпеков салам • 1 кисела краставичка • сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилешкото месо на парченца и го смесваме с майонезата. Измиваме доматите и с ...

Маринован шаран

Продукти: • 500-600 г филе от шаран • 1 морковче • 1 парче целина • 1 магданозен корен • 1 лимон • 100 г майонеза • 3 с.л. прясно мляко • 1 парче лук • 1 с.л. стерилизиран грах • магданоз • оцет • захар • сол Начин на приготвяне: Наливаме ...

Медальон от телешки салам

Продукти: • 300 г телешки салам • 60 г натрошено сирене • 1 кисела краставичка • 6 с.л. майонеза • черен пипер Начин на приготвяне: Разрязваме салама най-напред по дължина на две части. След това разрязваме всяко парче по дължина на по 3 части, които съеди...

Мезе от агнешка главичка с чесън

Продукти: • 1 агнешка главичка • 1 глава чесън • 1 к.ч. краве масло • 1 ч.л. червен пипер • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим около 1 час, след което обираме месото по костите, изваж...

Мезе от варени бъбреци с лук

Продукти: • 4 агнешки бъбрека • 1 к.ч. разтопено краве масло • 2 глави лук • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • лимонов сок, черен пипер, сол • 1 ч.ч. оцет за накисване на бъбреците Начин на приготвяне: Разцепваме бъбреците по дължина, измиваме ги, почиства...

Мезе от език

Продукти: • 4 агнешки езика /1 телешки език/ • сокът от 2 лимона • 1 к.ч. краве масло • 1 глава чесън • магданоз, черен пипер, сол Заливаме езиците със студена вода и ги сваряваме. След това ги изваждаме, обливаме ги със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги...

Мезе от шкембе с чесън

Продукти: • 800 г телешко шкембе • сокът от 2 лимона • 1 глава чесън • 1 к.ч. краве масло • черен пипер, магданоз, сол • 1 ч.ч. оцет за измиване на шкембето Начин на приготвяне: Натъркваме шкембето отвън и отвътре със сол и оцет. Измиваме го в няколко во...

Мерлуза с магданоз

Продукти: • 600 г мерлуза • 2 с.л. олио • 2 с.л. лимонов сок • магданоз, сол Начин на приготвяне: Пускаме рибата в кипяща подсолена вода и варим 20 мин. Изваждаме и оставяме да изстине. Обезкостяваме и накъсваме на големи продълговати парчета. Нареждам...

Млечно руло с риба

Продукти: • 300 г извара • 200 г сварена морска риба • 100 г нискомаслена сметана • 50 г настърган кашкавал • 1 ч.ч. грах от консерва • 1/2 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Отцеждаме рибата, отстраняваме костите и я нарязваме на м...

напред
Начало