Кулинарни рецепти » Празнична великденска салата

 Празнична великденска салата

Продукти:

· 3 зелени салатки
· 5-6 твърдо сварени яйца
· 1 връзка репички
· 100 г краве масло
· оцет, олио
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелените сварени яйца нарязваме на две по дължината. Вадим жълтъците и ги пасираме с омекналото на стайна температура масло. Подправяме със сол и черен пипер и пълним с тази смес белтъците. Отгоре слагаме по една розичка от репичка.

Измиваме листата зелена салата и ги нарязваме на тесни ивички. Посоляваме, подправяме с оцет и олио и подреждаме зелената салата като подложка в голяма салатиера. Отгоре подреждаме напълнените белтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало