Кулинарни рецепти » Яхния от праз и сини сливи

 Яхния от праз и сини сливи

Продукти:

• 5-6 стръка праз
• 250 г сушени сини сливи
• 3-4 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 80 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в по-голямата част от маслото. Щом поомекне, поръсваме брашното и червения пипер, посоляваме на вкус и прибавяме доматеното пюре, размито в 2 ч.ч. вода. Оставяме ястието да ври на тих огън.

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в останалото масло. Попарваме сливите във вряла вода, отцеждаме и ги слагаме в ястието заедно с праза. Пускаме по няколко зрънца бахар и черен пипер, добавяме дафиновия лист и доваряваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало