Продукти: (за 4 порции)
• 800 г месо от младо теле
• 4-5 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 6-7 с.л. свинска мас
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го подсушаваме с кърпа. Шпековаме го с чесъна и го слагаме в съд за печене. Нарязваме лука на филийки и покриваме месото с него. Посоляваме на вкус.
В отделен съд смесваме ситно нарязания магданоз, червения пипер и виното и изсипваме сместа върху месото. Заливаме с разтопената мазнина и покриваме плътно съда с алуминиево фолио. Печем 1 час в умерена фурна без да отваряме.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...