Кулинарни рецепти » Салата с телешки език

 Салата с телешки език

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г телешки език
• 1 червена чушка
• 1 глава червен лук
• 4 с.л. сурово тиквено семе
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. сусамов тахан
• листа зелена салата
• настърган хрян
• счукан бахар
• сол, олио

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през месомелачка. Прибавяме олио и настърган хрян и пасираме.

Изпичаме чушката, обелваме я и я счукваме заедно с леко запечените филийки лук. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, малко захар, тахана и останалите подправки и разбъркваме.

Правим от листата на зелената салата подложка в голяма чиния, отгоре шприцоваме пастета, наоколо поливаме със зеленчуковия сос и наръсваме със счуканото тиквеното семе.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало