Кулинарни рецепти » Кебап от мерлуза с арпаджик

 Кебап от мерлуза с арпаджик

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг филе от мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 1 ч.л. разтопено краве масло
• 1-2 глави чесън
• 500 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 200 г гъби
• 1 равна ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на кубчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме дребно нарязания лук.

Последователно прибавяме и задушаваме доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер, арпаджика и гъбите. Когато сместа остане на мазнина, наливаме половината от виното и малко топла вода и възвираме.

Прибавяме скилидките чесън, рибата и разтопеното масло. Посоляваме и поръсваме с чубрица и черен пипер. Задушаваме още 10 мин. Преди да отстраним от огъня, наливаме останалото вино и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало