Продукти:
• 150 г смлени орехови ядки или обелени бадеми
• 200 г шоколад
• 20 мл ром
• 100 мл готово кафе "еспресо"
• 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Печем ядките в тиган без мазнина. След като изстинат, смесваме половината със 100 г ситно нарязан шоколад.
Настъргваме останалия шоколад и го смесваме с рома, кафето, пудрата захар и останалите ядки. Ако сместа стане много гъста, добавяме малко прясно мляко.
Оформяме малки топчета, които овалваме в сместа от изпечените ядки и шоколада. Оставяме пралините в хладилник да се стегнат.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...