Продукти:
• 1 опаковка майонеза
• 7-8 с.л. изцедено кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• 1-2 шепи наситнен спанак
• 2-3 листа мента
• 2-3 листа целина
• 1/2 лимон
• 1 ч.л. фина горчица
• 2 сварени светли жълтъка
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме майонезата с киселото мляко, поръсваме отгоре сока от лимона, наситняваме зелениите, претриваме с вилица жълтъците, слагаме продуктите в дълбок съд и пускаме пасатора, за да получим гладка и фина смес.
Използваме за заливки на салати, варени зеленчуци, предястия със сирене, нарязани жълтъци, сварен ориз или друго подходящо.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...