Продукти:
• 1 средно голяма ябълка
• половин ч.ч. ситно настърган хрян
• 1-2 с.л. оцет
• 2-3 с.л. кисело мляко
• половин ч.л. пудра захар
• сол
• 1-2 ч.ч. бульон /или вода/
Начин на приготвяне:
Заливаме ситно настъргания хрян с бульон или вода, така че да получим гъста кашица. Прибавяме обелената и ситно настъргана ябълка, оцета, захарта, киселото мляко и сол на вкус. Разбъркваме много добре получената смес.
Поднасяме соса със студено месо, колбаси, зеленчуци и др.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...