Продукти:
• 3 твърдо сварени яйца
• 2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците на твърдо сварените яйца и ги разбиваме на еднородна сме заедно със ситно нарязания магданоз и горчицата. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме олиото. Накрая слагаме и оцета.
Към получената смес прибавяме дребно нарязаните белтъци, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и оставяме в хладилник. Непосредствено преди сервиране отново разбъркваме сместа.
Сосът е подходящ за телешка глава, език или студено месо или риба.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...