Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 2 връзки магданоз
• 5-7 стръка зелен лук
• 2 листа босилек или мента
• 2-3 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1-2 зърна черен пипер, може да го заменим с бял или зелен
• 1 щипка индийско орехче
• сок от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме в емайлиран съд прясното мляко, без да заври. Прибавяме смления черен пипер, ситно нарязания лук и скълцаните зелении.
Накрая при постоянно бъркане добаваме лимоновия сок, овкусяваме, поливаме със сметаната, обработваме с пасатора дълго, за да получим пухкава пяна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...