Продукти:
• 1 к.ч. майонеза
• рибно филе от консерва /аншоа, паламуд, сардина, херинга/
• 1 твърдо сварено яйце
• лимонов сок
• студен рибен бульон
• 3-4 маслини
• настъргана лимонова кора
• сол
Начин на приготвяне:
Разреждаме майонезата с бульон или подсолена вода и подправяме на вкус с лимонов вкус и лимонова кора. Прибавяме ситно нарязано рибно филе и настърганото яйце.
Разбъркваме сместа добре и прибавяме ситно нарязаните маслини. Сосът е подходящ за чига, моруна, есетра и други риби.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...