Продукти:
• 20 листа от киселец
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. сметана
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. наситнен магданоз
• 2-3 с.л. наситнен зелен лук
• 2-3 щипки смлян бял пипер
• 2 щипки босилек
• 1 щипка индийско орехче
• 1 жълтък
• сол
• прясно мляко
Начин на приготвяне:
Задушаваме листата с малко подсолена вода и маслото. Размиваме брашното, доливаме постепенно мляко и бъркаме непрекъснато с дървена лопатка, подправяме на вкус и размесваме всички продукти. Пускаме пасатора и подправяме с жълтъка.
Сервираме с варено говеждо месо, сварени яйца или картофи.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...