Продукти:
• 5 скилидки чесън
• 1 жълтък
• 250 мл олио
• 1 щипка сол
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
Обелените скилидки чесън стриваме добре. Капка по капка прибавяме жълтъка и олиото. Бъркаме до получаване на гладка смес.
Подправяме със сол и лимонов сок, като прибавяме малко студена вода. Сосът трябва да бъде гъст като майонеза.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...