Кулинарни рецепти » Бял сос

 Бял сос

Продукти:

• 2 с.л. разтопено краве масло
• 2 равни с.л. брашно
• 500 мл месен или пилешки бульон
• половин ч.л. бял пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В тенджерка върху огъня смесваме разтопеното масло и брашното, разбъркваме добре и прибавяме студения бульон, белия пипер и сол на вкус.

Варим сместа на слаб огън до сгъстяване /около 10 мин/. Поднасяме соса към свинско и пилешко месо, яйца и зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало