Кулинарни рецепти » Рибарски сос

 Рибарски сос

Продукти:

• 3-4 с.л. мазнина от пържена риба
• 2 глави чесън
• 1 к.ч. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна с малко сол и го запържваме 2-3 мин в загрятата мазнина, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме оцета, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.

Ако сосът е много кисел, разреждаме с вода. По желание можем да прибавим ситно нарязана люта чушка. Поднасяме соса към различни ястия от риба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало